PETRASEK FOR PRESIDENT

  2013-09-09 / 18:38:00 / Hv71 /
Eftersom Johan Davidsson är långtidsskadad och det är osäkert när han är tillbaka i spel så har David Petrasek utsetts till ny lagkapten för HV71. Vid sin sida kommer han ha Andreas Jämtin samt Marcus Nilson på bortaplan och Oscar Fantenberg på hemmaplan.

Backen David Petrasek, 37 år, blir ny lagkapten i HV71. Petrasek går in på sin 14:e säsong i HV71 och han har varit assisterande kapten sedan säsongen 2006/07.
- David gjorde en stark avslutning förra säsongen och varit väldigt fokuserad under sommarträningen. Under de senaste månaderna har han, både på isen och vid sidan om, visat att han är en ledare. Det känns dessutom jättebra eftersom han är en HV-kille ut i fingerspetsarna, säger HV-tränaren Ulf Dahlén och fortsätter:
- Vi får se under säsongen vad som händer med Johan (Davidsson), men vi vill inte gå in i säsongen utan en spelare med C på en tröja. Petrasek är vår lagkapten i nuläget.

Till assisterande kapten har man valt 30-årige forwarden Andreas Jämtin, som gör sin sjunde säsong i HV-tröjan.
- På vårt träningsläger i Växjö hade vi väldigt tuffa strapatser och tävlingar. Andreas grupp vann tävlingen och han drev den gruppen på ett fantastiskt sätt. Att få ett A på tröjan tror jag kan hjälpa "Ante" att ta nästa steg och bli en ledare. Han ska vara jobbig att möta, men på ett schysst sätt, vilket jag förväntar mig att han kommer att göra med ett A på tröjan, berättar Dahlén.

Till skillnad från tidigare säsonger kommer HV71 ha totalt fyra lagkaptener, men bara tre kommer vara lagkaptener samtidigt på matcherna. Därför blir den sista rollen som assisterande lagkapten uppdelad på hemmaplan och bortaplan.
- På bortaplan sätter vi ett A på "Mackan" Nilsson. Han jobbar alltid hårt, både på matcher och träningar, och är en ledare i gruppen. På hemmaplan är det Oscar Fantenberg på får bära ett A. Jag hoppas Oscar får vara skadefri den här säsongen. Han har haft det jobbigt, men är definitivt en av våra nyckelspelare och han leder laget med pondus och auktoritet på isen. Samtidigt får vi in en yngre kille som kommer leda oss den här säsongen.

Hur har ni gjort valet av lagkaptenerna?
- Vi har inte haft någon omröstning, utan i år är det vi ledare som känt oss för och tagit beslutet vilka som ska leda gruppen, avslutar Dahlén.

- artikel från Hv71.se




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious