Varför ska man äta frukost?

  2013-03-15 / 07:38:38 / Träning /
Frukost är det absolut bästa jag vet! Det är absolut den bästa måltiden på dagen, men också den viktigaste! Och det här inlägget är för alla er där ute som inte inser att man måste äta frukost varje dag, oberoende på om du tränar jämt, aldrig eller bara ibland. Om du är tjock eller smal, om du försöker bygga muskler eller gå ner i vikt. Man ska ALLTID  äta frukost!
 
Äter du frukost på morgonen behåller du ett bra humör hela morgonen och förmiddagen, eftersom ditt blodsocker ligger på en jämn nivå. Man håller sig också smal eftersom man inte blir sugen på fet mat eller socker senare på dagen. Hör du till de som alltid känner dig lite sugen på något sött på eftermiddagen eller kvällen men inte förstår varför, tänk då över dina matvanor och om du äter frukost varje morgon?
  Äter man frukost presterar man bättre i skola och på jobb också, man mår allmänt bättre psykiskt och har svårare att hamna i depression.
 
Så här fungerar det: När vi sovit under natten har vi förbrukat energin och behöver fylla på med ny, gärna med kolhydrater som är energi för hjärnan, så att den blir på alerten igen. Om vi inte äter frukost blir reaktionsförmågan och uppfattningsförmågan sämre. Kolhydrater bryter kroppen bättre ner på morgonen än på kvällen. De välutbildade äter mer frukost och har bättre matvanor.
  En bra frukost bör innehålla mjölk eller mjölkprodukter, bröd, gryn eller flingor, frukt eller grönsaker. Är man en person som inte kan äta tidigt på morgonen kanske man kan försöka väcka aptiten med en smoothie eller en liten smörgås med mjölk. Om du inte hinner med frukosten eller kan äta på morgonen är det en god idé att ta med sig tex smörgåsar och äta på förmiddagsfikat
 
För att sammanfatta alltsammans så kan man säga såhär: Studier visar att de som regelbundet äter frukost väger 2,3 kilo mindre än de som hoppar över den, trots att de får i sig fler kalorier under dagen. Äter du frukost håller du ditt blodsocker på en jämn nivå och undviker därför att småäta.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious