VÅFFELDAGEN

  2013-03-25 / 11:38:00 / Kost /
Eftersom det är våffeldagen idag så tänkte jag att jag skulle bjuda på ett lite nyttigare recept på våfflor än de vanliga vetemjöls-våfflorna som de flesta gör. Här har ni två olika recept på dinkelvåfflor och fullklornsvåfflor som man kan göra:
 
Dinkelvåfflor:
  • 2 1/2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 1/4 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 60 g smör
  • 2 ägg

Gör så här:

Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll mjölken i kastrullen. Häll det över mjölblandningen. Rör ner äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och klicka ner i smeten. Grädda.

Fullkornsvåfflor:

0,5 dl  mannagryn
1 dl  dinkelfullkornsmjöl
1 dl  grahamsmjöl
0,5 tsk  salt
1 dl  Kesella Lätt 1% fett
2 dl  lättmjölk
3 st  ägg
1 dl  vatten

Gör så här:

Blanda mannagryn, dinkelmjöl, grahamsmjöl och salt i en bunke. 2) Vispa tillsammans med mjölk och kesella till en jämn smet 3) Rör ned ägg och vatten. 4) Värm järnet och smöra laggen lätt. - Grädda! (Ca 8 st våfflor i enkeljärn)

Till kan man ha kesella, vaniljkesella som det är med färska bär på sidan eller mosade bär som jag föedrar. Annars tar man och blandar ihop kesellan med bären. Det blir så jäääädra gott ;) Lycka till (Y)

 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious