Lev hälsosamt och undvik extrakilon

  2013-04-10 / 19:18:29 / Träning /
Hittade en jättebra text på msn.se, tänkte att jag kunde lägga upp den här så ni också kunde ta del av den. 

Lite träning är bättre än ingenting!

De flesta människor som äter ohälsosamt börjar märka en viktökning i 30-årsåldern när kroppens ämnesomsättning sjunker på grund av att muskelmassan gradvis blir mindre med åren.

Det finns dock många vardagliga saker som du kan göra för att förebygga problemet.

Ät frukost
Se till att alltid äta frukost. Det gör du för att få igång din ämnesomsättning på morgonen. Håll dig borta från spannmål som innehåller mycket socker (läs alltid noga på förpackningen), och ät grovt, magert bröd och frukt, vatten, eller gröt.

Drick mycket vatten
Du har hört det förut, men du hör det igen nu: dricka vatten hela dagen. Börja varje måltid med ett glas vatten - det kommer att resultera i att du inte äter för mycket vid måltiden och mättnadskänslan når din hjärna snabbare.

Öka aktiviteten
Om du har ett stillasittande jobb är det viktigt att du får till mer rörelser i vardagen. Ta trapporna upp till arbetet, gå eller cykla till jobbet, gå till mataffären och bär hem maten, träffa vänner och promenera snarare än att sitta hemma och äta ost och dricka vin. Åk skidor på vinter och hitta på aktiviteter med vänner och familj. Det är känt att överviktiga sitter still mer än normalviktiga, så upp ur soffan.

Tänk dig sund
Om du ständigt fokuserar på de negativa sakerna om dig själv och din livsstil, kan det leda till att du känner dig stressad vilket leder till småätande. Tänk snarare positiva tankar om dig själv. Om du åt lite mycket dagen innan, glöm det och fokusera på idag.

Planera dina måltider
När du går och handlar bör du alltid ha en inköpslista med. Det hjälper dig att undvika frestelser, och bara köpa vad du behöver ha hemma. Planera dina måltider och se till att ha lätta måltider redo när du är hungrig. Ta en handfull mandlar eller en naturlig yoghurt utan socker när du märker att du är lite hungrig. Eller ät en morot.

Träna framför TV:n
Om du sitter mycket i soffan och tittar på TV, så kan du passa på att göra flera saker samtidigt. Ta fram en matta och gör situps och armhävningar medan du tittar på ditt favoritprogram är på. När det blir reklam kan du köra de tyngre övningarna.


Belöna dig själv
När du har levt sunt och tränat bra en period så unna dig något extra. Och nej, det behöver inte vara onyttig mat. Köp något du har velat ha under lång tid, eller boka en timmes massage som lossar upp dina stela axlar. Eller åk på en minisemester. Kom bara ihåg att välja hälsosamma alternativ i restaurangen om du åker på semester.

http://livsstil.se.msn.com/traning-och-halsa/s%C3%A5-br%C3%A4nner-du-fler-kalorier-varje-dag

 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious