Knäckebröd Recept
2012-11-13 / 18:58:13 / Kost /Gjorde nya knäckebröd idag efter skolan så jag har nått att käka när jag kom hem på eftermiddagarna när jag varit på gymmet :) Gjorde ett nytt slags knäckebröd idag, fortfarande på frön men jag ändrade lite i receptet.
Jag använde inte mjölet eller havregrynen på bilden utan körde på bara frön, ägg och olivolja. (
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1277182/images/2012/img_3853_50a287ceddf2b31d04000106.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1277182/images/2012/img_3854_50a287ee9606ee20d51897c1.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1277182/images/2012/img_3855_50a287f8e087c368f13fff21.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1277182/images/2012/img_3856_50a288089606ee20a965957d.jpg)
Recept:
* 1dl Linfrö
* 1dl sesamfrön
* ½ solrosfrön
* ½ valnötter
* ½ pumpafrön
* 2 ägg
* en skvätt olivolja
Rör ihop allt, bred ut på en plåt, in i ugnen i 175 grader. Låt stå i 5 min, ta ut skär i önskad storlek och in igen i 10-15 min.
Jag fick också en efterfrågan om det andra knäckebrödet jag gjorde innan det här, i det hade jag mjöl, vilket gör att det inte blir lika smuligt. Och dinkel är bättre och nyttigare än vetemjöl.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1277182/images/2012/pic_5085a8259606ee036b4d73ab_50a289529606ee20c6a183ff.jpg)
Recept:
* 1 dl sesamfrön
* 1 dl linfrön
* ½ dl havregryn
* ½ dl pumpafrön
* 2 msk dinkelmjöl
* 1 ägg
* ½ dl chachewnötter
* ½ dl valnötter
Rör ihop allt, men skulle smeten bli allt för tjock, ha i en liten skvätt vatten. Ut med allt på en plåt och ställ in i ugnen i 175 grader. Ta ut efter 5 minuter och skär ut i önskad storlek, ställ in igen och låt stå i 15-20 minuter.
design av: joannalicious